Workshops & Coaching

Muziek is emotie. Muziek doet wat met het ‘gemoed’ ofwel het ‘binnenste’ van de mens. Dit gebeurt door te luisteren naar muziek of door muziek te maken.  Aspecten die emoties oproepen worden gevormd door factoren als menselijke geluiden, lichaamsbewegingen en speciefieke eigenschappen van de muziek wat het karakter van de muziek weerspiegelt.

 

Greetje Bijma geeft workshops aan zanggroepen en koren, maar bijvoorbeeld ook aan muziekdocenten van concervatoria over het gebruik van je stem en emotie.

 

'Zingen doe je met heel je lichaam'

De meerwaarde van een workshop kan zijn, om naast het ‘normale’ gebruik van de stem, ook emotie, kleuring en eventueel beweging toe te voegen.

 Greetje Bijma is er vooral op gericht om vanuit het gevoel te zoeken naar de stem in je lijf. Zingen doe je met je gehele lichaam, daarom kan beweging helpen je stem beter te gebruiken.

 Improvisatie vormt een belangrijk onderdeel van de workshop. Wanneer je een bestaand muziekstuk middels improvisatie benadert, kan dit door wijziging van de toon, het ritme en de kleuring geheel nieuwe gezichtspunten en expressie opleveren.
 Tevens wordt kennis gemaakt met een aantal bijzondere technieken, zoals keelklanken, boventonen en dubbelklanken.

 Door haar werkwijze en persoonlijkheid zullen deelnemers bij zichzelf en bij de groep nieuwe stemlandschappen ontdekken.


 

Bent u enthousiast geworden, dan kunt u contact opnemen met : info@greetjebijma.com   

 

Commentaren: 5
 • #5

  Geerten (woensdag, 13 maart 2024 09:56)

  Hoi Greetje
  Mijn vriendin Els van den Putte neemt binnenkort afscheid van haar werkende leven als cultuur coach en zangdocent. Jij bent voor haar al jarenlang n grote inspiratie bron. Daarom zou ik samen met jou willen kijken of wij haar n kado, in de vorm van een workshop van jou, aan kunnen bieden. Zou ik je hierover mogen bellen? Graag hoor ik van je.
  Geerten Linsen
  06 52603386
  sammiejanne@hotmail.com

 • #4

  Edgar Andeweg (woensdag, 06 januari 2021 12:39)

  Hallo Greetje ,
  Meer dan 10 jaar geleden was ik bij een concert op Ameland, met een orgel. Ik vond het betoverende muziek en heb al heel lang spijt dat ik toen geen cd gekocht heb. Is er iets dergelijks op cd? Zo ja, dan wil ik die graag bestellen.
  Groet, Edgar Andeweg

 • #3

  bruna esperi (zondag, 23 februari 2020 13:21)

  Dear Greetje,
  I recently discover your work and I'm totally fascineted by it. I was wondering if you have any concerts scheduled in 2020. I recently moved to Rotterdam and I would love to hear your voice live.

  Best wishes
  bruna

  bruna.esperi@gmail.com

 • #2

  Tanja Kooij (zondag, 07 juli 2019 11:31)

  Hallo Greetje

  Ik zoek iemand die mij wat tips kan geven bij boventoon zingen. Geef je dat zelf nog of weet je iemand in mijn omgeving die erg goed is. Ik kan boventoon zingen van nature maar zou nog graag wat tips willen.

  Zelf woon ik in Zaandam en vind Joyce Helleman wat ver weg.

  Graag hoor ik van je.

  Fijne dag en hopelijk tot ziens.

  Hartelijke groet

  Tanja Kooij

 • #1

  Hilma Haandrikman (zaterdag, 23 maart 2019 09:16)

  Beste Greetje. Ik zou het leuk vinden een keer of een privesessie te doen of een workshop. Hilmagerard@gmail.com