Workshops & Coaching

Muziek is emotie. Muziek doet wat met het ‘gemoed’ ofwel het ‘binnenste’ van de mens. Dit gebeurt door te luisteren naar muziek of door muziek te maken.  Aspecten die emoties oproepen worden gevormd door factoren als menselijke geluiden, lichaamsbewegingen en speciefieke eigenschappen van de muziek wat het karakter van de muziek weerspiegelt.

 

Greetje Bijma geeft workshops aan zanggroepen en koren, maar bijvoorbeeld ook aan muziekdocenten van concervatoria over het gebruik van je stem en emotie.

 

'Zingen doe je met heel je lichaam'

De meerwaarde van een workshop kan zijn, om naast het ‘normale’ gebruik van de stem, ook emotie, kleuring en eventueel beweging toe te voegen.

 Greetje Bijma is er vooral op gericht om vanuit het gevoel te zoeken naar de stem in je lijf. Zingen doe je met je gehele lichaam, daarom kan beweging helpen je stem beter te gebruiken.

 Improvisatie vormt een belangrijk onderdeel van de workshop. Wanneer je een bestaand muziekstuk middels improvisatie benadert, kan dit door wijziging van de toon, het ritme en de kleuring geheel nieuwe gezichtspunten en expressie opleveren.
 Tevens wordt kennis gemaakt met een aantal bijzondere technieken, zoals keelklanken, boventonen en dubbelklanken.

 Door haar werkwijze en persoonlijkheid zullen deelnemers bij zichzelf en bij de groep nieuwe stemlandschappen ontdekken.


 

Bent u enthousiast geworden, dan kunt u contact opnemen met : info@greetjebijma.com   

 

Commentaren: 0