Concerten


Greetje Bijma Solo

Tijdens Greetje Bijma's soloconcerten wordt de luisteraar volledig blootgesteld aan haar stem. De optredens zijn heel intiem, soms laat Greetje zich direct inspireren door haar omgeving. Greetje haar soloprogramma is zowel geschikt voor concertpodia als voor kerken, musea en galeries. 


Greetje Bijma Kwintet

Sinds 2016 is er weer nieuw leven in het Greetje Bijma Kwintet geblazen. Samen met oude getrouwen Alan Laurillard en Charles Hufstadt en nieuwe leden Jochem Braat en Roeland dol geeft Greetje engieke optredens. Het programma bestaat voornamelijk uit nieuwe composities van Alan, maar ook nieuwe arrangementen van oudere stukken waarmee het Greetje Bijma Kwintet destijds haar doorbraak maakte.


BijmaBraam Duo

Greetje Bijma en Michiel Braam ontmoeten elkaar in 2008 op het 25 jarig jubileum van Greetje in het Bimhuis. Sinds 2016 vormen ze een vast duo. Soms improviseren ze op gedichten van onderanderen Lucebert. Of ze spelen hun favoriete songs en standards, altijd geheel op hun eigen manier. Daarbij komt veel improvisatie te pas, als luisteraar zit je op het puntje van je stoel.